Golsfjellet

 

 

Friluftsliv

Golsfjellet er et eldorado for friluftsinteresserte både sommer og vinter, med et utall tilbud som vil tilfredstille den mest kresne. Du kan også besøke Gol Info på www.golinfo.no

Fiske

Tisleiafjorden og elva Tisleia har i generasjoner vært kjent for sitt eventyrlige fiske. I gamle dager var ikke ørret på 4-6 kilo uvanlig. Nå er det nok langt mellom disse ruggene, men feit kilofisk trenger du ikke «ljuge» på deg. Spesielt er Tisleia en glimrende elv for fluefiskere. Fiskekort får du kjøpt i resepsjonen på Oset Høyfjellshotell.

Jakt

Småviltjakt i statsalmenningen(besøk nettside her) og også noe privat jakt (Besøk nettside her). Her vil du finne alle relevante opplysninger om viltarter, beskrivelse av terreng og skjema for kortbestilling.

Bær

Høsten er bærtid, også på Golsfjellet. Blåbær, tyttebær og multer. Med kurv og spann, familie og gode venner kan vi garantere en vellykket tur. Og hvorfor ikke ta med hjem litt krekling også. Dette litt bitre, men saftige bæret er en av våre rikeste antioxidantkilder. Krekling inneholder også dobbelt så mye C-vitamin som for eksempel blåbær.

Sykkel

Områdene på begge sider av Tisleiafjorden er et av Norges flotteste sykkelområder. Milevis med stølsveier i lett terreng ligger og venter på de som ønsker å utforske dem. Har du ikke sykkel er det ikke nødvendig å fortvile. Det får du leie på Oset Høyfjellshotell. Men kjør forsiktig og husk hjelm!

Fotturer

Enten du ønsker å følge stølsveiene, oppmerkede løyper eller begi deg ut i fjellet der nesa peker, vil du alltid finne ruter som passer din kondisjon og utferdstrang. Går du opp på en av de nærliggende toppene kan du nyte den storslåtte utsikten mot Hallingsskarvet i vest og Jotunheimen mot nord-øst.

Ski og vinteraktiviteter

I nærområdet til Vesle Skaugum finnes ca. 200 kilometer merkede og preparerte langrennsløyper. Terrenget passer utmerket for familier, gjerne med minsten i pulk, men også for deg som er litt mer «karslig» finnes det spennende utfordringer. Har du glemt skiene leier Oset Høyfjellshotell ut langrennsski. På Golsfjellet er det også er ski- og akesenter, isbane for organisert bilkjøring og et område for kjøring med snøscooter. Alpinanlegg finner du både i Hemsedal, Gol, Valdres, Nesbyen, Ål og Geilo. Du kan også besøke www.golsfjelletalpinsenter.no. Senteret er nå åpent!